اهداف همایش:

ما بر این باوریم که تنوع و تعامل بین رشته‌های مختلف علمی، می‌تواند به خلق راهکارهای نوآورانه و کارآمد در حوزهای مختلف سکونتگاه‌های انسانی در ایران کمک کند. اولین همایش ملی سکونتگاه­های انسانی ایران، به منظور ترکیب دانش و تجربه‌های متنوع از رشته‌های مختلف در حوزۀ سکونتگاه‌های انسانی ایران برگزار می‌شود. هدف ما از برگزاری این همایش، ترغیب به همکاری و تعامل بین رشته‌های مختلف و ارتقای تفکر ترکیبی و کل نگر در حوزه سکونتگاه‌های انسانی ایران است. با توجه به تعداد رشته‌های علمی مشارکت کننده، این همایش فرصتی منحصر به فرد برای تعامل بین رشته‌های مختلف و ایجاد همبستگی بین آنها به منظور بهبود سکونتگاه‌های انسانی ایران خواهد بود.

این همایش، دارای برخی اهداف و دلایل کلیدی است که در زیر به آن­ها اشاره می‌کنم:

1) بهبود سکونتگاه‌ها: برگزاری این همایش به معنای تمرکز بر بهبود سکونتگاه‌های انسانی در ایران است. با بررسی چالش‌ها و مسائل مربوط به سکونتگاه‌ها و ارائه راهکارهای نوین، می‌توانیم بهبود کیفیت زندگی افراد، توسعه پایدار و عدالت محور سکونتگاه‌ها را تسهیل کنیم.

2) تبادل دانش و تجربه: همایش‌ها فرصتی است که متخصصان و پژوهشگران در حوزه سکونتگاه‌های انسانی از سراسر کشور و حتی جهان، دانش و تجربیات خود را به اشتراک بگذارند. این تبادل دانش و تجربه می‌تواند به بالندگی حوزه سکونتگاه‌ها و ایجاد راهکارهای عملی و کاربردی منجر شود.

3) شناسایی چالش‌ها و فرصت‌ها: برگزاری همایش به ما این امکان را می‌دهد تا چالش‌ها و فرصت‌های موجود در حوزه سکونتگاه‌های انسانی را شناسایی کنیم. این شناسایی، ما را قادر می‌سازد تا با بهره‌گیری از فرصت‌ها و مقابله با چالش‌ها، بهبود سکونتگاه‌ها را تحقق دهیم.

4) ایجاد انگیزه و همکاری: برگزاری همایش، انگیزه و همکاری بین مختصصان و علاقه‌مندان حوزه سکونتگاه‌های انسانی را تقویت می‌کند. با ایجاد فضای تعاملی و تبادل ایده‌ها، می‌توانیم انگیزه و همکاری بین مختصصان و علاقه‌مندان حوزه های مختلف سکونتگاه‌های انسانی ایران را تقویت کنیم. این همکاری می‌تواند به شکل همکاری‌های پژوهشی، تحقیقات مشترک، پروژه‌های عملی و همچنین شبکه‌سازی در زمینۀ سکونتگاه‌ها صورت بگیرد. این همکاری‌ها بهبود سکونتگاه‌ها را تسهیل کرده و نتایج مثبتی را برای جامعه فراهم می‌کند.